1. Krijg voorkennis van bedrijfsculturen 

Zorg dat je vooraf weet waar je mee bezig bent. Past de bedrijfscultuur wel bij jouvoordat je reageert op een vacature? Dit hebben wij al voor je uitgezocht en geeft jou meer garantie voor de juiste nieuwe stap. We gaan nooit van één geluid uit om de cultuur te bepalen. Sinds 2002 spreken wij met veel mensen waardoor het nodige geconcludeerd kan worden. Onderstaande geeft jouw meer houvast.

 • Talentplatvorm screent vooraf met welke bedrijven zij wil samenwerken
 • Het is belangrijk te weten wat er speelt achter de schermen, hoe het personeel met elkaar omgaat, wat de sfeer is en het verloop in de laatste jaren.
 • Hoe kijkt de markt van klanten, toeleveranciers en ex-collega’s naar het bedrijf
 • Wat is de liquiditeit van de onderneming, staan ze er financieel gezond voor

2. Jij als mens staat centraler dan de vacature

Bij ons geen intake en sollicitatiegesprek, maar een Carriere-Adviesgesprek en latent oriënterend kennismaken. Hierin bespreken we wie je bent, wat je kan en wat je ècht wilt. Down to earth! Vervolgens kijken we welke nieuwe uitdaging hierbij past.

 • Uit eigen ervaring blijkt dat negen van de tien technici & leidinggevenden die wij spreken een (vaste) baan hebben en latent op zoek zijn naar wat anders. Iets waar ze weer energie van krijgen, zich nuttig voelen en gezien / gehoord worden.
 • Ze hoeven niet weg, maar het kriebelt al een tijdje omdat ze niet meer kunnen aarden in de huidige bedrijfscultuur. Toch weten ze niet welke stap ze hoe moeten zetten.

3. Krijg gerichte aandacht, meer kans en zekerheid door exclusiviteit

Er is sprake van 100% wederzijds commitment richting alle partijen. Bedrijven vragen expliciet Talentplatvorm om ze te helpen met het vinden & verbinden van het passende talent. Dit geeft ons de tijd om met alle aandacht, gericht met jou in gesprek te gaan. Andere intermediairs zijn niet met dezelfde vacatures bezig. Daarom geen snelle gesprekjes om vervolgens z.s.m. jouw cv neer te leggen bij een bedrijf omdat anders misschien een andere intermediair eerder is. Zo spelen wij niet met mensen.

 • Bij ons geen uitgekauwde vacatures van bedrijven die al breed zijn uitgezet op internet en andere bureaus. Wij denken vooraf actief mee met het bepalen en invullen van het juiste functieprofiel.
 • Wij werken zoveel mogelijk op basis van exclusiviteit. 100% wederzijds commitment tussen het bedrijf en Talentplatvorm.
 • De vacature wordt zo niet een speelbal waar iedereen maar mee bezig is. Wij zijn hier alleen en exclusief mee actief zodat jij weet hoe je in de wedstrijd staat, zonder concurrentie van anderen.

4. Weet vooraf op welke (latente) vacature je reageert

Niets zo vervelend dan dat je vooraf helemaal niet weet bij welk bedrijf een bepaalde vacature speelt. Je hebt een vaste baan en hebt eindelijk de stap gezet om je elders te orienteren. Bij ons krijg je eerlijkheid en transparantie.

 • Vaak wordt er door bureaus en intermediairs geheimzinnig gedaan over het bedrijf waar een vacature speelt. Dit noemen wij “Management bij fear”. Jij hebt een vaste baan en wilt toch weten bij wie je een nieuwe carrièrestap gaat zetten? Wij geven dit direct vooraf eerlijk bij je aan.
 • Het kan zijn dat je ons logo met standplaats Drachten ziet staan bij een vacature. Dit hoeft niet persé de locatie te zijn waar je daadwerkelijk komt te werken. Dit hebben wij bewust afgestemd met onze opdrachtgever omdat deze anoniem wil blijven. Zo wordt deze volledig ontzorgd en ontvangt het bedrijf geen rechtstreekse reacties van andere intermediairs.

 5. Altijd direct en rechtstreeks op contract bij onze opdrachtgever (Geen 

      detachering)

Wij geloven in vinden & rechtstreeks verbinden met onze technische opdrachtgevers. Je wordt als volwaardige collega gezien die niet op flexibele wijze snel weer kan vertrekken. Bovendien kun je vaker en sneller doorgroeien in wat je ècht wilt en ambieert.

 • Het stikt de laatste jaren van de vele uitzend-, detachering- en ingenieursbureaus. Waarom? Omdat hier goud geld verdiend wordt aan jou. Ze kunnen snel schakelen en jou vrij direct een contract aanbieden. Hiermee hebben ze de rest van de arbeidsmarkt afgevangen en het alleenrecht om rustig op zoek te gaan naar een opdracht tegen woekertarieven richting de markt.
 • Uurtarieven met omrekeningfactor x 3 is meer regelmaat dan uitzondering, terwijl jouw salaris zoveel mogelijk wordt gedrukt. Als ze dan al een nieuwe uitdaging voor je hebben gevonden, dan kun je pas na een jaar mogelijk worden overgenomen door het technische bedrijf.
 • Wij geloven in vinden & rechtstreeks verbinden met onze technische opdrachtgevers. Je wordt als volwaardige collega gezien die niet op flexibele wijze snel weer kan vertrekken. Bovendien kun je vaker en sneller doorgroeien in wat je ècht wilt en ambieert.

 6. Bepaal vrijblijvend en discreet je marktwaarde via onze Talentalert

Door omgekeerde werving & selectie verbinden wij latent oriënterende op de arbeidsmarkt met latente vacature. Via onze talentalert krijg je vrijblijvend en discreet een podium om je marktwaarde te bepalen. Elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur, tijdens het luchtalarm, worden bedrijfscontacten automatisch geattendeerd op interessante talenprofielen. Zo ontstaan nieuwe latente vacatures die zonder het getoonde talentprofiel (nog) niet waren ontstaan.

 • vijf korte profielen gaan inmiddels elke maand naar 900 bedrijfscontacten die geïnteresseerd zijn wie er latent oriënterend zijn op de technische arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Dit gebeurt op elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur tijdens het luchtalarm. Door het geluid worden bedrijven automatisch geattendeerd op bijvoorbeeld jouw interessante profiel. Er ontstaat een positieve verslaving met nieuwe latente vacatures die zonder jouw profiel (nog) niet waren ontstaan.

7. Actuele en latente vacatures

Bij ons geen fake vacatures om maar schaarse technici binnen te halen,  maar interessante actuele vacatures die we vooraf bij onze opdrachtgever in de hogere techniek en management hebben gescreend. Deze vacature wordt door ons getoetst op haalbaarheid. Wij adviseren zonodig over de inhoud, organogram van de organisatie en de positionering van de functie. Wat heeft het bedrijf ècht nodig.